Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Makowe cos z puszki
Date: Fri, 23 Nov 2001 12:15:09 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 32
Message-ID: <9tlb2j$3oe$1@news.tpi.pl>
References: <9tk18j$jca$1@news.onet.pl> <9tl6bh$3ev$1@news.tpi.pl>
<9tl73i$900$1@news.tpi.pl> <9tl7fv$fud$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: pc68.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1006514067 3854 213.76.98.68 (23 Nov 2001 11:14:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Nov 2001 11:14:27 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: Makowe cos z puszki
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:83411
Ukryj nagłówki
Użytkownik Lilla <l...@f...krasnik.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9tl7fv$fud$...@n...lublin.pl...
> Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisała:
> > Też kupowałam taki mak, tylko nie jestem przekonana czy tej firmy,
zapach
> > migdałów był oszałamiający, mak dobrze zmielony i straszliwie słodki,
sam
> > nie nadawał się do niczego, ale jako dodatek do zwykłego maku uszedł;-)
>
> O wlasnie, to jest naprawde dobry pomysl!
> Trzeba ten przearomatyzowany mak polaczyc z wieksza iloscia zwyklego
> zmielonego maku i ... upiec kilka makowcow ;-)
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Ja bym nie byla taka optymistka. To pseudomigdalowe chemiczne paskudztwo
jest nie do zabicia. Ja wyczuje nawet sladowe ilosci, dlatego nie moge
przelknac kupnych wyrobow makowych. Swoja droga to zastanawiam sie nieraz co
kaze producentom tego uzywac, kto wymyslil ze wszystko makowe koniecznie
trzeba tym popsuc?! To istna plaga, wszystkie cukiernie i fabryki slodyczy
jakby sie zmowily, jakby producenci olejku migdalowego stali nad nimi z
karabinami i nie odpuscili dopoki sluszna porcja tegoz w maku nie
wyladuje...;o(
Jedyna rada na porzadny makowiec to zrobic mak samodzielnie, szkoda pieniedzy na byle
co, a robota pt. co z tym fantem zrobic i tak zabierze stosowna ilosc czasu.
Przypominam sie niesmialo z moim przepisem na makowiec, w ktorym sa tylko dobre
rzeczy.
Agata Solon, naturalna
|