Data: 2005-11-21 12:49:33
Temat: Re: Makowiec Agaty Solon
Od: "Martka" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "osinka podwójna ;)" <o...@v...pl> napisał w wiadomości
news:37e6.000002f3.4381b861@newsgate.onet.pl...
> Witajcie!
>
> Wiem, że jeszcze miesiąc do świąt, ale w tym roku chciałabym wszystko
> przygotować wcześniej, "na raty". W związku z tym mam pytanie - czy ktoś z
Was
> robił makowiec Agaty Solon i zamrażał go w zamrażarniku???
> Jak to ciasto będzie się "zachowywało" po rozmrożeniu?
>
co prawda tego agaty akurat nie mrozilam, ale zwykle drozdzowe jak
najbardziej - bardzo przeswietnie sie przechowuja, po rozmrozeniu jak swieze
(tylko nie ozdabiac przed mrozeniem).
zas jesli chodzi o samo ciasto z makowca agaty, to mrozilam je w postaci
pierogow z kapusta (upieczonych) - rowniez swietnie sie mroza. z nimi
robilam inaczej - ja je mrozilam blade i przed podaniem podgrzewalam w
piekarniku.
i nie tlumacz sie, ze wczesnie. ja juz "piernicze" :))))
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0
|