Data: 2002-04-09 18:36:49
Temat: Re: Makowiec- help!
Od: "Ziuty" <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To ciasto pod spodem to ciasto kruche;
375 g mąki krupczatki
250 g margaryny
125 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajo
1 łyżka kwaśnej śmietany po zarobieniu ciasto na godzinę do lodówki
3/4 ciasta na blachę,pieczemy na złoto, na to masę makową, taką jak na inne
makowce, tzn.zmielony mak, miód, masło, bakalie, resztę ciasta po kawałku
wałkujemy na cienkie paski i układamy w kratkę na masie, pieczemy do
zrumienienia pasków ciasta. Ja też to ciasto bardzo lubię, tylko jak każdy
makowiec jest pracochłonna, chyba , że użyjesz gotowj masy makowej z puszki.
W każdym razie smacznego - Ania>
>
|