Data: 2005-06-26 13:31:25
Temat: Re: Mama pojechala a ja gotuje :)
Od: "Piotr W. Zawadzki" <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin M wrote:
> kupilem sobie pstraga i chce zawinac w folie aluminiowa i wrzucic do
> piekarnika.
Iiii tam piekarnik. Patelnia + olej + ryba - to wszystko czego Ci
trzeba.
> Ile czasu piec i w jakiej temperaturze??
Smażysz na patelni; po prostu, tak jak jajka (chyba potrafisz usmażyć
jaja sadzone?) tyle że z dwóch stron. Smażysz aż się usmaży - "na oko",
żeby ryba nie była surowa i żęby nie spalić skórki zanadto.
> aha co mozna wrzucic aby ryba dobrze smakowala? mozna posolic??
Tak, można lekko posolić; możesz też dodać jakichś ziół, ale IMHO nie
warto - pstrąg smażony bez żadnych innych dodatkó jest najlepszy. A w
piekarniku to sobie co najwyżej frytki (mrożone) usmaż.
--
Pozdrawiam
PWZ
|