Data: 2003-02-26 13:23:04
Temat: Re: Marchewka zasmażana - jak?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik [> MAK <] napisał:
> Czy ma ktoś dobry sposób wykonania marchewki zasmażanej??
> (jako dodatku do drugiego dania)
> Próbowałem to to robić z ksiązki kucharskiej ale była jakś
> dziwna....
>
> Proszę o poradę!
>
> Mariusz K.
> [> MAK <]
>
Marchewke pokroj w kostke dosc spora, chyba ze chcesz paste to zetrzyj.
Wrzuc do garnka, nalej wody rowno z poziomem marchewki albo mniej,
posol. Patrz zeby sie nie przypalilo, jak woda bedzie parowac. W
rondelku trzeba roztapic maselko, dodac maki czyli zrobic zasmazke. Jak
marchewka bedzie miekka, dodac zasmazke, UWAGA na dnie garnka musi byc
ciut ciut wody. Doprawic sola, jesli nie slone, czosnkiem i zjesc :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|