Data: 2007-01-01 22:45:47
Temat: Re: Masa orzechowa
Od: "R@blinka" <r...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> "ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
> news:1167676878.478993.312090@n51g2000cwc.googlegrou
ps.com...
>
> http://www.lacpol.com.pl/index.php?m1=2&m2=1&m4=2
>
> masło w blokach po 25kg
> oraz w kostkach 200 i 250g
> mleko w proszku 25kg pełne i odtłuszczone
> śmietanka w proszku
>
> http://www.delik.com.pl/maslo_ekstra.html
> http://www.spomlek.com.pl/?pageid=43&lang=pl&pic=1
>
> można znaleźć wiecej firm, ważne, aby była najbliżej, wtedy można prosto z
> produkcji kupić blok i po podzieleniu na porcje do pojemników próżniowych,
> pergaminu, folii zamrozić w porcjach dwy - trzydniowych - ja takie masło
> ugniatam w takich miseczkach blaszanych emaliowanych z pokrywkami
> polietylenowymi - produkcji chińskiej - do jedzenia zalewam wierzch woda z
> filtra RO i łyzeczką soli, nie musi stać w chłodziarce, smaruje się łatwo i
> nie jełczeje, do smarowania na słodko zlewam wodę ze sola - przepłukuję
> świeżą i gotowe...
Panie Hrabio nie wiem jak teraz, ale kiedyś to szlachta
honorowa była ;-) Pan tu masłem oczu nie zamydlaj, tylko
obietnic danych jeszcze w starym roku dotrzymuj...
Pozdrawiam
Rablinka
|