Data: 2006-08-27 17:26:35
Temat: Re: Maslaki
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecsk8l$a7n$2@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Poddusić bez cebuli i zamrozić - przypomnienie lata w zimie.
>
> Dobry pomysł;-)
Pewnie - dobre danie objadowe, zeszklić cebulę, dodać rozmrożone grzyby,
poddusić razem lekko podlewając mąłą ilością wody, lub gdy zupełnie miekkie
zprawić odrobiną mąki i śmietaną 30% do ziemniaków, do klusek - także
śląskich, ale i paluszków czy kopytek, do hałuszek, w końcu do kaszy.
Opcja - paszteciki z grzybami - mój mały syn paszteciki nazywał
"pyszneciki"...
|