Data: 2006-08-27 20:48:25
Temat: Re: Maslaki
Od: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@n...sgh.waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gosia Plitmik wrote:
> Magdalena Fabrykowska-Młotek napisał(a):
>
>> Uduś z ziołami i cebulką w śmietanie.Zamarynuj. Zrób zupę.
>
> A, takie marynowane to dobre???Zawsze marynowałam podgrzybki, a ostatnio
> prawdziwki.
Nawet bardzo dobre jeżeli nie przeszkadza ci konieczność oberwania skórki z
kapelusza. Mogą być lekko "śluzowate" po marynowaniu.
Ja tam lubię ze śmietaną. Od teściowej co roku dostaję lekko podgotowane,
zamrożone maślaki i dla przypomnienia jesieni w zimie duszę z kurczakiem,
śmietaną, białym winem i ziołami.
--
Magdalena Fabrykowska-Młotek
|