Data: 2006-03-11 14:12:02
Temat: Re: Masło
Od: "Marek" <m...@...tkb.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:duujrq$5j4$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Gusiek" <a...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:duujov$o4o$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
>> wiadomości
>> news:duui8t$122$1@news.onet.pl...
>>> Użytkownik "Marek" <m...@...tkb.pl> napisał w wiadomości
>>> news:duui07$jqg$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>> > Jak zrobić masło? Czy można zrobić to przy pomocy robota kuchennego?
>>>
>>> Tak, można. Sprawdzone w praktyce (na ręcznym mikserze z końcówką w
>>> krztałcie krzyżaka). Tylko trzeba miec duzo dobrej własnej smietany.
>>
>> Ja raz zrobilam ze zwykłej kremówki, miksować aż ze stadium bitej
>> śmietany
>> przejdzie w masło.
>
> Z kwaśnej śmietany wychodzi od razu, pomijamy fazę bitej smietany.
Probowalem zrobic z 22%. Ubijalem krzyzakiem i za nic nie chce mi wyjsc. Jak
dlugo ubijac?
MP
|