Data: 2006-03-09 19:24:25
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 9 Mar 2006 10:06:34 +0000 (UTC), Waćpanna lub waćpan czeremcha, w
wiadomości <news:duouna$ra2$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
>>> proszę, jak to jest: czemu margaryna a nie masło?
>>
>> Dla oszczędności.
>
> Albo z przyzwyczajenia. Babcia piekła coś tam na margarynie, mama piekła coś
> tam na margarynie, ja upiekłam coś tam z pięćdziesiąt razy na margarynie - i
> było dobre, więc nie będę zmieniać przyzwyczajeń. Lepsze jest wrogiem
> dobrego - nie zawsze, ale czasem tak.
O, właśnie, z przyzwyczajenia.
Dostajesz przepis od znajomej, gdzie jest kostka margaryny i stosujesz
pierwszy raz w oryginale, bo to co jadłaś u niej było dobre. Wychodzi dobre,
stosujesz dalej przepis :)
No i cena też gra rolę jak sądzę.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana, po przerwie ;/
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|