Data: 2007-09-07 00:46:01
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: "mirek777" <k...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czee!!
Użytkownik ""(Na)Leśnik""
> Witam.
> Kupiłem chleb pieniński pszenno-żytni z orkiszem.
> Piekę go w maszynie do pieczenia chleba. Niestety za każdym razem zapada
> się i jest bardzo mocno wilgotny w środku. Próbowałem programu do chleba
> normalnego, do pszennego, wydłużałem czas, niestety nic nie pomogło.
> Co może być przyczyną czegoś takiego?
Juz to mam za soba..:) Maszyna z jednym mieszadlem: na pol kilo maki nie
wiecej niz 300ml wody i uwaga:)) plaska mala lyzeczka drozdzy suchych, jak
ich jest za duza to chleb przerasta a potem sie zapada. W opisie na
opakowaniu drozdzy podaja, ze paczka na pol kilo, mi z paczki wychodzi kilka
pysznych chlebow.
pozdrawiam
mirek
|