Data: 2014-04-04 09:06:02
Temat: Re: Maszynki do makaronu...
Od: k...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu czwartek, 3 kwietnia 2014 23:24:37 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Tue, 1 Apr 2014 23:43:11 -0700 (PDT), k...@g...pl napisał(a):
>
>
>
> > W dniu środa, 2 kwietnia 2014 08:30:55 UTC+2 użytkownik Trybun napisał:
>
> >> W dniu 2014-03-07 21:20, Ikselka pisze:
>
> >>
>
> >>> ...szukam. Koniecznie żeby była z przyssawką, a nie przykrącana do blatu.
>
> >>
>
> >>> Komuś wpadło coś takiego w oko?
>
> >>
>
> >> Niestety, nie potrafię pomóc w poszukiwaniach. Ale tak z ciekawości -
>
> >>
>
> >> taki makaron robiony maszynką w domu jest lepszy w smaku od tego
>
> >>
>
> >> kupowanego w sklepie? Jeżeli chodzi o taki robiony ręcznie to smak jest
>
> >>
>
> >> zupełnie nieporównywalny z tym sklepowym, ale czy tak jest również gdy
>
> >>
>
> >> robi się go za pomocą maszynki?
>
> >
>
> > czy herbata jest slodka od mieszania? co za roznica z maszynki, czy gnieciony
recznie? wazne sa ingrediencje!
>
>
>
> Pytanie Trybuna jest jak najbardziej zasadne. Gdyby takie nie było, owe
>
> ingrediencje wystarczyłoby wrzucać sobie do żołądka po kolei albo i
>
> łącznie, nie bacząc na recepturę... Mnie na przykład nawet moja ulubiona
>
> herbata pita z kamionkowego, blaszanego lub porcelanowego (generalnie z
>
> jakiegokolwiek) KUBASA nie smakuje zupełnie, natomiast pita z cylindrycznej
>
> (koniecznie! - ze stożkowej mi nie smakuje) szklanki czy filiżanki z
>
> cieniutkiej porcelany smakuje bosko, przy czym dziw bierze, bo ta w
>
> szklance JEDNAK inaczej, niż ta w filiżance... No i niech mi to ktoś
>
> racjonalnie wytłumaczy! Ja tu wytłumaczenia nie widzę, a JEDNAK.
>
> --
>
> XL "Nie należy mylić prawdy z opinią większości." Jean Cocteau
no tak w makaronie "recznym" brak posmaku brudu spod paznokci, a tym z maszynki nie
ma opilkow metali ciezkich albo posmaku ftalanu.
w koncy do roznych rodzajow wina tez sa rozne kieliszki. czy smakuje inaczej niz pite
z musztardowki?
|