Data: 2006-09-01 12:57:02
Temat: Re: Maszynki do robienia Ravioli
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
news:8677244289$20060901014129@ewcia.kloups...
>
> Le vendredi 1 septembre 2006 ŕ 01:36:15, dans <ed7rpb$m7d$1@news.onet.pl>
> vous écriviez :
>
>> Jedyny problem, ze w Polsce nie widzialem jeszcze maki z "grano duro" -
>> moze w Piotrze i Pawle maja? "Grano duro' jest twardszym rodzajem
>> przenicy
>> i w Polsce nie rosnie bo za zimno. Jak Ci sie uda kupic i dodasz polskie
>> wiejskie jajka
>> to bedziesz mial fantastyczne ravioli.
>
>
> Akurat polskie makarony sie tym roznia od wloskich, ze zadnych tam
> jajek nie ma, moj ty specjalisto.
Akurat POLSKIE makarony maja jaja. Natomiast sporo fabrycznego g..., zarówno
z zakladów zlokalizowanych w Polsce, jak i we Wloszech, jaj nie ma. Co nie
znaczy, ze sie nie trafia.
DJD
zwolennnik polskich makaronów, z polskiej miekkiej maki i z jajami jak
berety.
|