Data: 2002-11-16 17:59:21
Temat: Re: Menu na Ramadan(dlugie)
Od: d...@e...net.ae (Tomek W)
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacuo wrote:
>
> Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
> news:3DD40732.803BA135@emirates.net.ae...
> > "Humus"- taki dip z bobu zmiksowanego z olejem -b. dobry,
> IMHO ohydztwo.
Ale arabskie :-) -patrz nizej.
> > Do tego "Somozy"- pierozki z cienkiego ciasta nadziewane farszem
> > jarzynowym i mieskiem smazone w goracym oleju.
> Z kuchni indyjskiej - tam bardzo popularne, nawet sprzedawane tak jak > u nas
chipsy w torebkach.
Tu jest wszystko kompletnie wymieszane.
Chiny Indie Arabia Indochiny Europa + Ameryka (McD KFC )
> > "Shalerma" -to tylkow grilach ulicznych i restauracjach- barania >> > > lub kurza
sa to takie stozki miesa z marynata obracane na roznach i
> > skrawane ostrym nozem . Skrawa sie do chlebka i zawija z frytkami
> > na wynos lub na talerz.
> Frytki daniem tradycyjnym arabskim nie sa :-), a szalerma bodajze > > > powinna byc
z roznymi sosami, surowkami.
> Jacek
No wiec tu pisza "showarma".Tak jak napisales to tak sie rzeczywiscie
wymawia. Frytki oczywiscie nie sa arabskie ale... sa w kazdej szalermie-
(tej tu w Abu Dhabi robionej) + sosiki + zielone cos.
No i co z tym teraz zrobimy? :-) Arabskie toto czy nie?
Tomek W
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|