Data: 2002-11-16 17:40:10
Temat: Re: Menu na Ramadan(dlugie)
Od: "Ania Nieszkowska" <n...@n...fr>
Pokaż wszystkie nagłówki
De gustibus....
JA humus uwielbiam. Jedyne co mnie powstrzymuje od jedzenia codziennie to
jego wartosc kaloryczna-)))))
Ania
"Jacuo" <z...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
ar5ubv$a1i$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
> news:3DD40732.803BA135@emirates.net.ae...
>
>
> Swietnie napisane. Male uwagi
>
> > "Humus"- taki dip z bobu zmiksowanego z olejem -b. dobry,
>
> IMHO ohydztwo.
> > Do tego "Somozy"- pierozki z cienkiego ciasta nadziewane farszem
> > jarzynowym i mieskiem smazone w goracym oleju.
>
> Z kuchni indyjskiej - tam bardzo popularne, nawet sprzedawane tak jak u
nas
> chipsy w torebkach.
>
> > "Shalerma" -to tylkow grilach ulicznych i restauracjach- barania lub
> > kurza sa to takie stozki miesa z marynata obracane na roznach i
> > skrawane ostrym nozem . Skrawa sie do chlebka i zawija z frytkami
> > na wynos lub na talerz.
>
> Frytki daniem tradycyjnym arabskim nie sa :-), a szalerma bodajze powinna
> byc z roznymi sosami, surowkami.
>
>
> --
> Jacek
>
>
|