Data: 2002-11-16 15:57:25
Temat: Re: Menu na Ramadan(dlugie)
Od: "Jacuo" <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
news:3DD40732.803BA135@emirates.net.ae...
Swietnie napisane. Male uwagi
> "Humus"- taki dip z bobu zmiksowanego z olejem -b. dobry,
IMHO ohydztwo.
> Do tego "Somozy"- pierozki z cienkiego ciasta nadziewane farszem
> jarzynowym i mieskiem smazone w goracym oleju.
Z kuchni indyjskiej - tam bardzo popularne, nawet sprzedawane tak jak u nas
chipsy w torebkach.
> "Shalerma" -to tylkow grilach ulicznych i restauracjach- barania lub
> kurza sa to takie stozki miesa z marynata obracane na roznach i
> skrawane ostrym nozem . Skrawa sie do chlebka i zawija z frytkami
> na wynos lub na talerz.
Frytki daniem tradycyjnym arabskim nie sa :-), a szalerma bodajze powinna
byc z roznymi sosami, surowkami.
--
Jacek
|