Data: 2003-01-24 19:56:10
Temat: Re: Metka (P)
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> a écrit dans le message de news:
b0rqh9$pvm$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
> news:b0jgu7$q6o$4@news.tpi.pl...
> > No to kupa, nie ma gdzie uwedzic - a czy jak tego nie uwedze to bedzie
> > tatar?Jaka jest roznica miedzy tatarem a metka? I co to jest sol
warzonka?
>
> Tatara czy tez tatar;) robi sie z wolowiny lub z koniny
> mieso miele sie na drobno, formuje sie w "kotlety" obok na talerzyku
podaje
> sie pokrojona w kostke cebule i ogorka kiszonego, po srodku "kotleta" robi
No coz, dodam tylko, ze "kanonicznego" tatara sie nie mieli. Jest to bowiem
: a) skrobana poledwica ; b) mieso siekane
Ewcia,
miesosurowozerna
--
Niesz !
|