Data: 2001-08-24 06:23:11
Temat: Re: Mielone i Grzyby vs. Ta Jedyna
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Przemek <p...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9m47qs$g2m$...@s...icm.edu.pl...
> Wśród cech zdecydowanie ujemnych poczesne miejsce zajmuje
> awersja do niektórych potraw i dodatków. Do niektórych
> udało przekonać się wprost, do niektórych podstępem.
> Pozostały jeszcze dwie rzeczy - mięso mielone oraz grzyby
> pod jakąkolwiek postacią, ze szczególnym naciskiem na
> pieczarki.
>
> Macie może przepisy na jakieś potrawy zawierające w/w
> elementy, ale nie dające tego po sobie poznać na pierwszy
> rzut oka? W kwestii mięsa mielonego są już jakieś postępy
> (cevapici - tak to się pisze?), grzyby są tematem otwartym
> zupełnie.
>
Mielone i w/w grzybki serwuję np w sajgonkach z mnóstwem różnych innych
rzeczy, smakuje wybornie, zapraszam na degustację.
Poza tym pieczarki są całkiem zjadliwe, powiem więcej nawet pożądane w
dobrym gulaszu z wołowiny.
A mielone jest pycha, bo sobie sama mielę ze świeżego i chudego mięska. Dużo
potraw meksykańskich zawiera mielone, pycha.
Wkn
|