Data: 2003-11-11 16:30:55
Temat: Re: Mielone i marchewka...
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
DosiaJM wrote:
>
> ja tez odcedzam wode i dodaje tylko maselka, soli i pieprzu :o))
[...]
> > > Sugeruję jeszcze dodać łyżkę mleka, jeśli zasmażka wyjdzie za gęsta,
> żeby
> > > dobrze się rozprowadzić, a w marchewce zostawić parę łyżek wody z
> > gotowania.
> > >
> > > Natalia
> > Sa dwie szkoly;-).Ja gotuje wlasnie bez wody i" zageszczam" tylko maslem.
> > Ilona
Ja rowniez dodaje lyzeczke cukru, ktory zdecydowanie polepsza smak
marchewki. W zasadzie dodaje cukier do wielu warzyw, obok soli i
pieprzu. .
Marchewke mozna zrobic jeszcze inaczej, bez zasmazki: pokrojona w kostke
czy plasterki marchew umiescic w malym garnku z grubym dnem, dodac lyzke
masla, sol i pieprz i dusic pod przykryciem na najmniejszym ogniu, bez
wody. Gdy troche zmieknie, dodac lyzke cukru, i dusic bez przykrycia,
mieszajac od czasu do czasu, az sok odparuje i zrobi sie glazura.
Magdalena Bassett
|