Data: 2005-03-08 12:03:28
Temat: Re: Mielone mieso z indyka
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ...mam wlasnie troche owego i nie bardzo wiem co zrobic. Nie chcialabym
> tradycyjnych kotlecikow, pulpecikow w sosie czy czegos podobnego. Co
> proponujecie??
>
Usmażyć luzem dodając do wcześniej podsmażonej cebulki pokrojonej w kostkę,
dodać jeśli się lubi, fix Knorra do spaghetti Napoli, wcisnąć 2 ząbki
czosnku, dużo ziół prowansalskich, łyżka koncentratu pomidorowego, osobno
ugotować makaron i danie gotowe.
Jak się nie lubi gotowych sosów, to udusić mięso z pomidorami z puszki, o
tej porze roku tańsze.
Ew. można dodać fix do potraw meksykańskich. Też Knorra.
Nadzienie do enchiladas albo burritos można zrobić - mięso podsmażyć, potem
dusić z pomidorami, dodać curry, pieprz cayenne, owinąć plackami i gotowe.
Można mięso wreszcie podsmażyć, dodać smażoną cebulkę, rodzynki sparzone,
tartą marchew, 3 pomidory, pieprz sól, udusić i podawać tą paciaję, bardzo
pyszną zresztą, z ryżem.
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|