Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.atman.pl!not-fo
r-mail
From: Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mięso mielone
Date: Wed, 24 Sep 2003 20:12:21 +0200
Organization: ATMAN
Lines: 34
Message-ID: <1pwzzbt45cjo1$.dlg@Lia.pyry.net>
References: <bkrlhd$rg5$1@atlantis.news.tpi.pl> <n3h69ruuj6jz$.dlg@Lia.pyry.net>
<bkslub$21cf$1@foka1.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: pyry.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.atman.pl 1064427139 61619 62.233.186.130 (24 Sep 2003 18:12:19 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 24 Sep 2003 18:12:19 +0000 (UTC)
X-Face: ]ueq}tD?3'^7"|WBuNOeEg#B*1ASwlh7(ie4CEwf$+^Kf^+9K-B1Q=$B^9j`As@~}\Ss*vK
+;`rlSns|kK'Qo7Hr\u"`fA!]D[(B;UvA%TD&:U)9'o\>|;@v0X;O&(*hEc$ujky6:dlPvKN#VTL:J
0gH/@629PaI>*Olet9+<dlUf<x)"Xx3I8}!
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.5.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:174350
Ukryj nagłówki
Dnia 2003-09-24 20:02:40 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *wiku* skreślił te oto słowa:
> moglabys rozwinac te koncepcje ? tak po prostu czy stosujesz jakies
> sztuczki ?
> i czy smazysz je czy gotujesz w jakims sosie ???
> pytam, bo po salatce zostalo mi sporo fety w zalewie korzennej (te
> malutie kostki) i mysle o zrobieniu takim mini kotlecikow z nia
Robie tradycyjne mielone - takie tradycyjne tradycyjne, z rozmoczona i
odcisnieta kajzerka, a nie bułka tarta, doprawiam, w stym naprawde duzo
tymianku ( najlepiej swiezego). Jak juz taka porcjena jednego kotleta
troche urobie w reku to ja rozplaszczam, na srodek daje kostke fety - tak 1
x 1 cm no i robie kulke, zeby ser nie wystawal i lekko splaszczam.
Jak ktos woli bardziej chrupiące to mozna jeszcze obtoczyc w bulce tartej.
Do tego polecam ziemniaki - umyte, pokrojone w cwiartki (nei obierac),
wylozyc na blache, posolic sola gruboziarnista.
Do tego strata skorka z cytryny (calej jednej) plus sok z tejze - razem
wymieszac i tym natrzec te ziemniaki ( znaczy sie polac, ale tak zeby to
sie znalazło raczej na ziemniakch niz na blasze).
I do piekarnika na godzine - poltorej, ok 180 - 200 stopni.
Taki obiadek w stylu greckim.
Do tego salata z pomidorem na przyklad.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
|