Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: " " <j...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mięso mielone do kosza!
Date: Tue, 11 Apr 2006 10:57:28 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 23
Message-ID: <e1g22o$fkc$1@inews.gazeta.pl>
References: <yuki4fu2fo1n.1pfttbx9tpck1$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: squid.veranet.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1144753048 16012 172.20.26.241 (11 Apr 2006 10:57:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 11 Apr 2006 10:57:28 +0000 (UTC)
X-User: jagoda85
X-Forwarded-For: 172.20.6.65
X-Remote-IP: squid.veranet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:265507
Ukryj nagłówki
*ZBIG* <z...@o...pl> napisał(a):
> Witam
>
> Usmażyłem pyszne naleśniki.
> Na drugi dzień poleciłem żonie kupić mięso mielone z myślą że zrobię
> krokiety, gdyż miałem w słoiku zapasteryzowaną kapustę.
> Pokroiłem cebulę i zacząłem podsmażać mięso.
> Moją uwagę zwrócił fakt że mięso nie zrobiło się szare pomimo smażenia,
> lecz pozostało czerwone, ale pomyślałem że mam tak pyszną kapustę i
> naleśniki że nawet to dziwne mięso mi tego nie zepsuje.
> Dodałem więc kapustę zawinąłem to w naleśniki, zapanierowałem i upiekłem, a
> następnie WYŻUCIŁEM DO KOSZA! :(
>
> Mięso z indyka rozdrobnione
> firmy MAXPOL z Kuźni raciborskiej ul.Nowy Świat
Bo w takim kupnym mięsie to są same odpadki i mielone kości, niestety i
jakieś barwniki, no i oczywiście mnóstwo konserwantów. Najlepiej kupić
kawałek miesa i zmielić sobie samemu wtedy ma sie gwarancję, że ma sią 100%
miesa.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|