Data: 2013-12-13 12:46:55
Temat: Re: Mikser czy malakser?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 12 Dec 2013 23:29:57 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> No to mnie zagięłaś... Ciasta w nim nie zagniatam, oprócz ucieranego i kruchego,
więc ilości nie są gigantyczne. Misa ma zaznaczone maksimum na poziomie 1,5 litra.
Ale ile ciasta uciągnie...?
A ja właśnie szukam typowego "zagniatacza", takiego do ciast "ciężkich" -
chlebowego np, z półtora kg mąki na raz. I do pierogowego, żeby uciągnął z
kilo mąki. Inne funkcje mnie nie interesują, bo jak kiedyś pisałam, do
innych funkcji mam osobne urządzenia, jakoś "wszystko w jednym" mnie
przeraża i budzi obawy, że jak "trzon siłowy" padnie, to wszystkiego mnie
pozbawi. Tymczasem widzę, że pozostają mi profesjonalne zagniatarki, a tu z
kolei cena odstrasza... No i tak się męczę w kółko - pozostając bez.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|