Data: 2010-07-07 15:31:24
Temat: Re: Miod
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik jureq napisał:
> Dnia Wed, 07 Jul 2010 13:32:35 +0200, Konrad N.S. napisał(a):
>
>> scukrza się i krystalizuje miód zależnie od pokarmu naturalnego
>> pszczoły, tego co ona zbira (i od czego konkretnie)? czy też scukrza się
>> miód od pszczół karmionych/dokarmianych cukrem domowym, sacharozą?
>
> W zasadzie scukrza się każdy "prawdziwy" wybrany we właściwym czasie
> miód. Jedyny znany mi drobny wyjątek, to gryczany. Przy czystym miodzie
> gryczanym ma pełne prawo na wierzchu pozostać 1/3 słoika płynnego nawet
> po długim czasie. W naturze rzadko zdarza się 100% gryki więc zazwyczaj
> też się scukrza całkowicie.
Błąd. Spadziowy się w zasadzie nie scukrza w ogóle.
--
Darek
|