Data: 2008-01-18 12:23:05
Temat: Re: Miod rzepakowy
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Andrzej" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fmq5ab$fpb$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:fmps84$los$1@opal.icpnet.pl
>> Andrzej pisze:
>>
>>> Miód rzepakowy najszybciej krystalizuje. Spółdzielnie przed sprzedażą
>>> miodu przetrzymują je w beczkach, żeby go rozlać do słoików
>>> podgrzewają go do 40 stopni Celcjusza i jest to bardzo
>>> rygorystycznie przestrzegane. Miód w temperaturze 40 stopni nie
>>> traci witamin i zachowuje wszystkie składniki.
>>> Po miesiącu znowu zastygnie i będzie krystalizował
>>
>> Dzieki. Miod stoi juz 2 tygodnie i zadnych zmian nie widze. Poczekam
>> jeszcze 2.
>
> a moższ zdradzić w jakim celu czekasz na krystalizację miodu, bo do
> konsumcji będzisz go musiała znowu rozpuścić :)
Chyba żartujesz? Niektózy (jak JA) wolą skrystalizowany na chleb, nie ścieka
i nie brudzi.
DJD
|