Data: 2006-08-02 12:13:21
Temat: Re: Miodówka help!
Od: Archibald <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zbyszek napisał(a):
> Niejaki "Archibald" pyta:
>
>> mam wlac spiryt i przelac do sloja. Moje pytanie brzmi: przelac i
>> odstawic razem ze skorkami cytrusow czy odcedzic??
>
>
> W moim skarbczyku przepisów sarmackich i nie tylko mówią, aby po zlaniu
> przez 10 dni do dwóch tygodni odstawić ze skórkami, a potem przefiltrować
> przez czystą szmatkę, wlać do butelek, zakorkować, zalakować, odstawić w
> zimne miejsce na 6-8 miesięcy. Im dłużej tym lepiej.
> P.S. - Skórki maja być sparzone i otarte, a nie krojone!
>
> Pozdrawiam - Zbyszek
>
>
Wielkie dzieki!
w moim przepise po 6 tygodniach zlac do butelek i odczekac miesiac,
mam pytanie: czym zalakowujesz butelki?
|