« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2017-09-24 22:24:45
Temat: Re: Młody piernikW dniu 24.09.2017 o 10:33, Qrczak pisze:
>
> Ale jak nazwać wypieczone w keksówce warzywa zmiksowane z przyprawami,
> ziołami a nierzadko bułką?
No jak to jak? Warztet!
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2017-11-22 11:58:19
Temat: Re: Młody piernik> Teraz przyprawy. Używam dużo cynamonu, sporo kolendry i sporo kminku.
> Rzecz jasna imbir. Ponadto goździki, anyż (nie zawsze), czarny pieprz,
> kmin rzymski. Jeszcze kardamon i gałka muszkatołowa. Może być też ziele
> angielskie.
>
> Jarek
Znalazłem dzisiaj taki artykuł i zastanawiam się czy ta już czas i na ile jest to
wartościowy przepis :
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,15041526
,Piernik_dojrzewajacy___najwyzszy_czas_go_przygotowa
c_.html
Chciałbym również przygotować swoją przyprawę piernikową. Jakich proporcji najlepiej
się trzymać (patrz powyższy tekst Jarka ) ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2017-11-23 10:26:03
Temat: Re: Młody piernik<j...@g...com> wrote:
>> Teraz przyprawy. Używam dużo cynamonu, sporo kolendry i sporo kminku.
>> Rzecz jasna imbir. Ponadto goździki, anyż (nie zawsze), czarny pieprz,
>> kmin rzymski. Jeszcze kardamon i gałka muszkatołowa. Może być też ziele
>> angielskie.
>>
>> Jarek
>
> Znalazłem dzisiaj taki artykuł i zastanawiam się czy ta już czas i na ile
> jest to wartościowy przepis :
>
> http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,15041526
,Piernik_dojrzewajacy___najwyzszy_czas_go_przygotowa
c_.html
>
> Chciałbym również przygotować swoją przyprawę piernikową. Jakich
> proporcji najlepiej się trzymać (patrz powyższy tekst Jarka ) ?
>
>
Grad odpowiedzi.
Albo wszyscy tu już mają po uszy piernika dojrzewającego, albo PiS odciął
neta wyborcom opozycji.
:-D
--
XL
Unia ,,dobrodziejka":
http://m.telewizjarepublika.pl/te-dane-porazaja-wydr
enowali-z-polski-prawie-540-mld-zl,54376.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |