Data: 2010-02-27 00:27:41
Temat: Re: Młynek do pieprzu
Od: AW <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-02-26 23:30, Borys Pogoreło pisze:
> Dnia Fri, 26 Feb 2010 17:13:50 +0100, AW napisał(a):
>
>> 1. Czasami chcesz mieć grube ziarna soli. Coś takiego jak na słonych paluszkach.
Bierzesz
>> grubą sól morską i mielisz na taką, która ci odpowiada.
>> 2. Sól warzona (drobnoziarnista) słabo przylega np. do frytek, jest nieco zbyt
gruba
>> chociaż drobna :-) i tu może przydać się młynek żeby ją jeszcze bardziej
rozdrobnić.
>> 3. Nie ma nic złego w zwykłej solniczce.
>
> Ok, teraz jasne. Myślałem już, że to jakaś kuchenna odmiana audiofilstwa
> :)
> Do czego w praktyce używasz grubej soli?
>
Np. do wątróbki :-)
--
Pozdrawiam
AW
|