Data: 2010-02-26 22:30:44
Temat: Re: Młynek do pieprzu
Od: Borys Pogoreło <b...@p...edu.leszno>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 26 Feb 2010 17:13:50 +0100, AW napisał(a):
> 1. Czasami chcesz mieć grube ziarna soli. Coś takiego jak na słonych paluszkach.
Bierzesz
> grubą sól morską i mielisz na taką, która ci odpowiada.
> 2. Sól warzona (drobnoziarnista) słabo przylega np. do frytek, jest nieco zbyt
gruba
> chociaż drobna :-) i tu może przydać się młynek żeby ją jeszcze bardziej
rozdrobnić.
> 3. Nie ma nic złego w zwykłej solniczce.
Ok, teraz jasne. Myślałem już, że to jakaś kuchenna odmiana audiofilstwa
:)
Do czego w praktyce używasz grubej soli?
--
Borys Pogoreło
borys(#)leszno,edu,pl
|