Data: 2010-02-26 16:13:50
Temat: Re: Młynek do pieprzu
Od: AW <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-02-26 16:21, Borys Pogoreło pisze:
> Dnia Fri, 26 Feb 2010 14:41:35 +0100, AW napisał(a):
>
>> naturalnie. Po paru miesiącach żałuję, że nie
>> wziąłem jeszcze jednego do soli.
>
> Ja rozumiem mielenie pieprzu, ale.. soli? Co to niby daje i co jest złego
> w zwykłej solniczce?
>
1. Czasami chcesz mieć grube ziarna soli. Coś
takiego jak na słonych paluszkach. Bierzesz
grubą sól morską i mielisz na taką, która ci
odpowiada.
2. Sól warzona (drobnoziarnista) słabo
przylega np. do frytek, jest nieco zbyt gruba
chociaż drobna :-) i tu może przydać się
młynek żeby ją jeszcze bardziej rozdrobnić.
3. Nie ma nic złego w zwykłej solniczce.
--
Pozdrawiam
AW
|