Data: 2005-12-15 05:45:58
Temat: Re: Modro kapusta
Od: "Myszaq" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:dnouum$l0s$1@news.lublin.pl...
> mam główke czerwonej kapusty i w zwiazku z tym
>
> czy mógłbym prosić o jakis sprawdzony przepis na modrą kapuste taką ze
> Ślunska
MODRO KAPUSTA
* 1/2 główki średniej czerwonej kapusty, 1 jabłko, cebula, boczek, ocet,
pieprz, sól, cukier (goździki)
posiekać kapustę, gotować w niewielkiej ilości wody do miękkości - uprzednio
sparzoną (można gotować z goździkami), odcedzić, wlać stopiony boczek bez
skwarek, doprawić octem, cukrem, solą i pieprzem, wkroić drobno jabłko i
cebulę
http://www.gliwiczanie.pl/Obyczaje/Kuchnia/kuchnia.h
tm
Pozdrowionka
Myszaq
|