Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Moja ulubiona zapiekanka Re: Moja ulubiona zapiekanka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Moja ulubiona zapiekanka

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "darkblue" <n...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Moja ulubiona zapiekanka
Date: Fri, 10 Nov 2006 22:43:02 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <ej2rq0$m3e$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ej020h$3bo$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: acsa44.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1163195008 22638 83.11.28.44 (10 Nov 2006 21:43:28 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 10 Nov 2006 21:43:28 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:282824
Ukryj nagłówki

> Czy znacie coś podobnie genialnego?

znam :) zapiekanke z pieczarkami :)

Bierzemy dluga bagietke pszenna i kroimy na 3 odcinki po ok 20-25 cm. potem
na polowe i odkladamy na bok.
70 dkg pieczarek scieramy na tarce i na bok
2 duze cebule i 2 zabki czosnku obieramu. cebulke scinamy w podluzne paski,
czosnek wyciskamy.
i teraz: na patelnie wlewamy duza lyzke oliwy z oliwek i na nia czosnek zeby
sie zarumienil. dzieki temu nie bedzie czuc czosnkiem, a smak zostanie. jak
sie zarumieni dorzucamy cebule. do zeszklenia, potem pieczarki. pieprzymy i
solimy do smaku (ile kto lubi). jak pieczarki puszcza wode od soli
przykrywamy pokrywka zeby sie ciupke podusilo to wszystko. po ok. 7 minutach
zdejmujemy pokrywke i dolewamy pol szklanki owdy. nastepne 3-4 minuty
dusimy, po czym zageszczamy 1-2 lyzkami maki. powinna powstac mala papka o
smaku pieczarkowym. jesli konsystencja bedzie odpowiednia nakladamy to na
kawalki bagietek (nie trzeba zalowac bo to zapiekanka w naszym wykonaniu a
nie z przydworcowej budki, gdzie sie zaluje wszystkiego) i po wierzchu
scieramy zolty ser (polecam goude, lub radamer). wstawiamy do piekarnika
(mozna tez do mikrofali) w piekarniku rozgrzanym do ok. 180 stopni celcjusza
na ok. 10-15 minut. po wyjeciu mozna spozywac. pyszota. polecam :)
panom do tego do smaku polecam zimne piwko.
paniom zimna cole :)


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?