Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newspump.monmouth.com!newspeer.monmouth.com!cpk-news-hub1.bbnpla
net.com!news.gtei.net!newscon04.news.prodigy.com!news-k12.news.prodigy.com!prod
igy.com!not-for-mail
From: "Feliks" <f...@p...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mousse au chocolat - glownie dla Herbatki
Date: Fri, 14 Apr 2000 13:10:28 -0700
Organization: Prodigy Internet http://www.prodigy.com
Lines: 45
Message-ID: <8d7tqj$2hl8$1@newssvr04-int.news.prodigy.com>
References: <38f62223$1@news.astercity.net> <3...@w...net>
<HDKJ4.678$hK2.13244@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: lsana020-0237.splitrock.net
X-Trace: newssvr04-int.news.prodigy.com 955742867 4504157 63.255.22.237 (14 Apr 2000
20:07:47 GMT)
X-Complaints-To: a...@p...net
NNTP-Posting-Date: 14 Apr 2000 20:07:47 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.3825.400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.3825.400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26928
Ukryj nagłówki
"Przemyslaw" <p...@a...pl> wrote in message
news:HDKJ4.678$hK2.13244@news.tpnet.pl...
>
> za ten przepis. Mam akurat kawal gorzkiej czekolady, ale tylko Grand
> > Marnier. Czy moze byc zamiast rumu czy bedzie za mocne?
> > Magdalena
>
>
> Bedzie chyba najlepsze z mozliwych :) Grand Marnier to naprawde
> najdoskpnalszy likier.
>
> Przemyslaw Koziarski
Wole lepiej likier Amaretto...do wachania bo nie pije...Ale dam przepis tym
ktorzy lubia Marnier...
>
Przepisik na French Toast Grand Marnier
6 duzych jajek
1/2 szklanki soku pomaranczowego
1/4 szklanki Grand Marnier
1/3 szklanki mleka
1/ 1/2 lyzki stolowej cukru ( preferowany brazowy )
1/2 lyzeczki sproszkowanego cynamonu
8 grubych kromek chleba tostowego, najlepszy lekko czerstwego
cukier puder
Podgrzac piekarnik do 100 stopni C.
W plaskim, duzym naczyniu rozbic jaja, sok z pomaranczy, mleko, likier,
cukier i cynamon. Wlozyc 4 kromki chleba i moczyc ok. 2 minuty, przewrocic
na druga strone i moczyc nastepne 2 minuty. Powtorzyc to samo z pozostalymi
4 kromkami. W duzej patelni rozgrzac maslo smazyc chleb porcjami ok 3 minut
po jednej stronie...Wlozyc do piekarnika... Gdy wszystko usmazone podawac
posypane cukrem pudrem. Mozna podac syrop klonowy...
Pozdrawiam
F.
PS. Gdzies byl jak Cie nie bylo ?
|