Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Ireneusz P. Zablocki" <k...@g...SKASUJ-TO.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mozdzek z trybula
Date: Tue, 15 Mar 2005 17:57:02 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 33
Message-ID: <d177le$6ls$1@inews.gazeta.pl>
References: <d16m08$14sb$1@ulysses.news.tiscali.de> <d170jq$4me$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: p213.54.85.32.tisdip.tiscali.de
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1110909422 6844 172.20.26.234 (15 Mar 2005 17:57:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 15 Mar 2005 17:57:02 +0000 (UTC)
X-User: kresowiec
X-Forwarded-For: 172.20.6.162
X-Remote-IP: p213.54.85.32.tisdip.tiscali.de
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234964
Ukryj nagłówki
Atunia <a...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał(a):
> Ireneusz P. Zablocki <i...@t...de> napisał(a):
>
> > Potrawka z mozgu cielecego po lipsku
> >
> > Wez dwa mozgi cielece, namocz w wodzie dwie godziny co kwadrans
>
> Przez BSE to ten przepis mogę sobie włożyć ad acta obok tego 'Weź sześć
> silnych dziewek kuchennych'. I podejrzewam, że w .pl łatwiej obecnie o dziewki
> kuchenne, niż o móżdżek :(
>
> Atunia
>
Atunio kochana,
sam Jerzy tego chcial. Jak mu zycie nie mile niech muzdzek wpieprza. Ja
osobiscie tych swinstw niemieckich do geby nie biore. Ale ostatnio w Spiegel
TV pokazywali niemieckiego kucharza w Polsce, ktory gotowal na zyczenie
niemieckiego dentysty, tez w Polsce, jarmuz z takimi specjalnymi kielbaskami.
najlepszy byl komentarz autorow reportarzu: Jarmuz w Polsce jedza swinie.
Swietny dokument o Niemcach w Polsce i sporo o kuchni. Moze kiedys przytocze
pare szczegolow. Mam nadzieje, ze Cie nie dobije kolejnym teutonskim receptem?
Gruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus
Irek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|