Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: Arti_ <T...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Może NTG, ale na pewno związane z kuchnią :-)
Date: Wed, 06 Oct 2004 10:54:42 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 33
Message-ID: <o...@n...task.gda.pl>
References: <o...@n...task.gda.pl> <cctqrp$dna$1@phone.provider.pl>
NNTP-Posting-Host: decy.mw.mil.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1097052908 21282 153.19.192.7 (6 Oct 2004 08:55:08 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 6 Oct 2004 08:55:08 +0000 (UTC)
X-Original-Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
User-Agent: Opera M2/7.52 (Linux, build 727)
X-Organization-Notice: Organization line has been filtered
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:217624
Ukryj nagłówki
> Mo?e w takim razie sam spróbuj
> co? ugotowaae, by j? odci??yae, zamiast terroryzowaae j? swoj? zgag? ;-).
> Za?o?y?am oczywi?cie, ?e Mama Ci gotuje na co dzie?, mo?e nies?usznie?
PRoblem jest troszkę innej natury.
JEstem hmmm (chwilę zastanowienia) 11 lat po ślubie, i jem wspaniałe
obiady w domu. ALe z racji wykonywanej pracy, mam też obiady (tfuj) na
stołówce. A że są o 12.00 to czasem dla towarzystwa, czasem z głodu chodzę
je jeść. NIe jem i nie piję na stołówce:
1. zup
2. mielonych
3. steków (znaczy, grubo mielonych)
4. herbaty
5. kawy
6. pierożków przygotowanych w fabryce
[...]
POsiłki są w sumie smaczne, pod warunkiem, że się przyjdzie na początek
wydawania, bo schabowy z dolnych warstw, leżący od 10.00 i obcieknięty
wspomnianym tłuszczykiem jest niesmaczny i mało apetyczny...
INna uwaga co do smaku, to taka, że od niepamiętnych czasów co drugi dzień
jest surówka z pora a co drugi z selera. NO mo że czasami ogórek
konserwowy :-)
PIerwsza uwaga zanotowana: strary olej powodem zgagi. DZiekuję.
Arti_
--
Używam M2 - innowacyjnego klienta poczty wbudowanego w Operę:
http://www.opera.com/
|