Data: 2004-07-08 05:21:14
Temat: Re: Mrozenie.
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "blablaksi" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cchnmc$gkk$1@news.onet.pl...
> No sezon w pelni, a ja mam kilka pytan dotyczaca mrozonek.
> Czxy mrozicie kalafior i ogorki swieze po szatkowane na mizerie? Kiedys
ktos
> mi mowil ze wlasnie tak robi ale..chcialabym zasiegnac waszej opini .No i
> jak mrozicie bob,jesli mroziecie.
Mroziłam kalafiora - jest OK (porozdzielać na 'różyczki', zblanszować,
wystudzć i mrozić),
bób - jest OK (zblanszować, ystudzić i mrozić) natomiast ogórki po
rozmrożeniu dla mnie osobiście są mówiąc delikatnie obrzydliwe - oklapnięte
flaki bez smaku bleeeeeeeee. Z warzyw mroziłam jeszcze marchewkę,
pietryszkę, selera, koperek, por do zupy i są OK. Natomiast kabaczek,
cukinia, fasolka szparagowa - bleeeeeeeee. Ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam z Lublina - Gośka
|