« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-08 16:02:33
Temat: Re: Na 8-go coś wykwintnego....Sałatka arabska.
Przygotowując tą sałatkę musimy pamiętać, że po jej zrobieniu powinna
ona przez jakieś dwie godziny "nabierać smaku".
Składniki:
- puszka zielonego groszku
- dwie szklanki ryżu
- szklanka migdałów
- szklanka rodzynek
- 30 dag smażonego kurczaka pokrojonego w kostkę (1 cm)
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki siekanego koperku
- łyżka soku z cytryny
- 4 łyżki oleju
Sposób przyrządzenia:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Migdały sparzamy,
obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Rodzynki zalewamy gorącą wodą
odstawiamy na 3 minuty i odcedzamy. Pomarańcze rozdzielamy na cząstki i
kroimy na małe plasterki. Sok z pomarańczy, który wycieknie podczas krojenia
mieszamy z sokiem z cytryny, solą oraz cukrem (do smaku) aż do uzyskania
jednolitego sosu. Ryż, pomarańcze, migdały, rodzynki, groszek, kurczaka i
koperek mieszamy w misce i zalewamy sosem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na
dwie godziny.
-----Wiadomość oryginalna-----
Od: grzegorz drabik <g...@e...com>
Do: p...@n...pl <p...@n...pl>
Data: 8 marca 2001 14:59
Temat: Na 8-go coś wykwintnego....
>Marynowane langustynki w vinegrecie z pomidorów - prezentują zwycięzcy I
Konkursu Kuchni Włoskiej Rafał Targosz i Damian
>Kalisz kucharze restauracji hotelu Copernicus w Krakowie
>
>http://www.restaurants.pl/przepisy/langustynki.htm
>
>I oczywiście Życzenia dla wszystkich wspaniałych Pań!!
>
> grzegorz drabik
>-------------------------------
>http://www.restaurants.pl
> http://www.puby.com
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |