Data: 2009-11-21 12:40:53
Temat: Re: Najlepszą zupę z dyni...
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:scd0qua3eez7$.nffbarif4a3a.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 21 Nov 2009 00:27:27 +0100, Prawusek napisał(a):
>
> > "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> > news:139vdlf9qlx7g$.1dixzunq1aa5n$.dlg@40tude.net...
> >> ...byle nie na słodko - please :-)
> >
> > Na rosole. Trochę gałki muszkatołowej, pieprz, zielenina siekana.
>
> Ta jest prosta, ale na pewno dobra, dzięki :-)
> --
>
> Ikselka.
Bardzo prosta - może też być koszerna - w zależności od mięsa użytego na
rosół lub vege - jeżeli tylko wywar z jarzyn. Dynię najlepiej zetrzeć na
grubej tarce - aby nie musiała długo się gotować, można wtedy nie miksować i
w rosół wrzucić hałuski razem z dynią, lub bez klusek - jako krem
zmiksowanan na gładko - doskonała i delikatna, gałka i pieprz, ewentualnie
odrobina tabasco doda jej "ognia"...
|