Data: 2007-07-21 06:10:25
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: Tomasz <t...@w...pl.delthis>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista wrote in news:f7qdh5$rqq$1@nemesis.news.tpi.pl :
>> W przypadku alkoholizowania piwa faktycznie łatwiej i taniej jest
>> przed fermentacją dodać do brzeczki syropów maltozowych. Przy bardzo
>> wysokich stężeniach alkoholu piwo można dofermetować neutralnymi
>> smakowo drożdżami winnymi lub gorzelniczymi.
>
> Jak już pisałem - drożdże nie wypracują ponad 16% alkoholu, nawet na
> czystym cukrze
Współczesne już to potrafią. Np. takie:
http://www.mountainhomebrew.com/index.asp?PageAction
=VIEWPROD&ProdID=2617
--
Tomasz Kobza -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
"I wish something exciting would happen... Not to ME, of course!"
- Garfield
|