Data: 2010-12-18 12:50:59
Temat: Re: Napój ulubiony...
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-18 13:43, witek J pisze:
>>>> Zgodnie z kuchennym zwyczajowym nazewnictwem nazywam "syropem" każdy
>>>> roztwór cukru, mniej lub bardziej stężony, a nie tylko "syrop cukrowy"
>>>> znany Ci jak widać właśnie z drinków. Poszerz teren poznawczy :->
>>>
>>> Nie upraszczasz za bardzo? Każdy? Syropem w kuchni nazywa się zwyczajowo
>>> roztwory cukru o dość znacznym stężeniu, a nie każde stężenie.
>>> Jak dodam pół łyżeczki do 10 l garnka wypełnionego wodą, to też będę
>>> miał roztwór cukru, ale kto poczuje smak cukru w tym i nazwie go
>>> syropem?
>>
>> Cóż, taki to będzie dietetyczny syropek.
>
> Homeopatyczny ;-)
LOL :)
--
Pozdrawiam - Aicha
|