Data: 2004-05-04 14:38:32
Temat: Re: Narodowa potrawa unijna :-)
Od: "gdaMa" <g...@w...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zenon Grodzki wrote:
> Mam pytanie, jeśli można. Czy robisz również ten sos, który był podany
> w tym samym wątku? Ten ze śmietany i bulionu? I czy w efekcie wszystko
> wygląda tak?:
> http://www.broska.org/Rezepte/Koetbullar.htm
> bo mnie sos wyszedł gęsty i jakiś taki beszamelowaty, chyba
> przesadziłem z mąką. Nawet był smaczny ale na zdjęciu pod powyższym
> linkiem sos jest wodnisty i brązowy.
kolor zależy od tego jak mi się kottbullarki podsmażą, jak mocniej to
kolor sosu jest bardziej intensywny, natomiast co do gęstości - sosy
lubię gęste, wodniste to tak jakbym zupą polewała...
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda) - lubująca się w sosach co zresztą widać po
krągłościach;-P
|