Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nie-lukier. Re: Nie-lukier.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Nie-lukier.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Nie-lukier.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1cxvzwqz7shgc$.1hm5w8l29zi7x.dlg@40tude.net>
<5069d84c$0$1213$65785112@news.neostrada.pl>
<kde1m15x3sfo$.7sss8iigrfbk.dlg@40tude.net>
<9...@g...com>
<1x9iyq7csepen$.1lsh66kv9tmm0$.dlg@40tude.net>
<1kcy9nldkvmj$.t4iaxfw3eve0$.dlg@40tude.net>
<1...@4...net>
<e...@g...com>
<l...@4...net>
<1w7skpmkb2gjz$.1uump3ctusmx3.dlg@40tude.net>
<8...@g...com>
<f...@4...net>
<1...@g...com>
<12qi31pgqmus1$.1d181ovh3ozr0.dlg@40tude.net>
<c...@g...com>
<8...@g...com>
<d...@g...com>
Date: Fri, 5 Oct 2012 17:02:25 +0200
Message-ID: <ai4a64iodewy$.1ujfy892yg08s.dlg@40tude.net>
Lines: 48
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.10.91.211
X-Trace: 1349449365 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1301 83.10.91.211:51829
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:348842
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 5 Oct 2012 07:55:29 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):

> No i wszystko jasne. Najbliższy do "corn syrup" z możliwych do nabycia jest
sztuczny miód...
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Corn_syrup


No masz...
A popatrz:
http://www.pepees.pl/index.php?wiad=425
"Syropy glukozowe dzięki zdolności regulowania struktury i konsystencji
produktu znajdują powszechne zastosowanie w przemyśle cukierniczym do
produkcji cukierków twardych, zewnętrznych twardych powłok cukierków
nadziewanych, nadzień cukierniczych, masy karmelkowej, pomad, wyrobów
piankowych, żelków, galaretek, polew czekoladowo-owocowych. Podwyższona
zawartość maltozy w syropach w stosunku do tradycyjnych syropów kwasowych
powoduje odczucie subtelnej słodyczy, wydłuża okres trwałości produktu. W
produkcji twardych i miękkich karmelków udział syropu glukozowego powoduje
zwiększenie plastyczności masy, wpływa na trwałość barwy i smaku oraz
nadaje przezroczystość i połyskliwość.W nadzieniach do wyrobów waflowych
poprawia właściwości strukturalne, smarowalność masy oraz jej przyczepność.
W piekarnictwie cukierniczym użycie syropu MN 3338 polepsza konsystencję
ciasta, zapewnia zwartą i delikatną strukturę. Ze względu na specyficzne
właściwości dodatek syropów do wypieków zapobiega nadmiernemu wysuszeniu
produktu. Syropy są szczególnie polecane do wypieku pieczywa cukierniczego
o przedłużonej trwałości. Podwyższona zawartość maltozy i glukozy w
syropach pozwala na zmniejszenie dawki sacharozy, przy jednoczesnym
polepszeniu konsystencji ciasta. Syrop MS 4045 dzięki specjalnie dobranemu
składowi cukrów prostych znajduje zastosowanie w produkcji gum do żucia
(zwykłych, balonowych, rozpuszczalnych, twardych, miękkich). Nadaje one
odpowiednią konsystencję masie oraz zapobiega twardnieniu gumy poprzez
zatrzymywanie wody w produkcie. Zdolności fermentacyjne syropów przydatne
są w browarnictwie. W napojach bezalkoholowych wykorzystuje się wysokie
ciśnienie osmotyczne syropów, używa się ich także do wytwarzania syropów
pitnych, likworów oraz likierów. W przemyśle owocowo-warzywnym stosowane są
jako substytut cukru do produkcji dżemów, marmolad, konfitur, deserów
mrożonych, owoców kandyzowanych, kompotów, soków owocowych, syropy hamują
krystalizację cukru , umożliwiają zachowanie naturalnego koloru owoców,
nadają właściwą strukturę i delikatny smak oraz uwypuklają aromat."

No i:
http://allegro.pl/wilton-glukoza-glucose-syrop-gluko
zowy-340g-i2682650753.html
Trochę drogi, ale może się skuszę... W końcu to miałby być tylko dodatek do
lukru, nie zamierzam tego używać nie wiadomo ile i jak długo.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.10 Chiron
06.10 czeremcha
06.10 medea
06.10 Ikselka
06.10 Fragile
26.11 Anai
26.11 Ikselka
26.11 Anai
27.11 Ikselka
27.11 Qrczak
27.11 Anai
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?