Data: 2002-01-22 07:42:20
Temat: Re: Niedzielny obiad - post factum
Od: "Jacek Dyduch" <j...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzięki za podpowiedzi, ale zdecydowałem się na coś innego.
Sałatka (przepis poniżej), polędwica Wellingtona ze szpinakowymi gnocchi i
warzywami na parze oraz strudel jabłkowy. Przepis na sałatkę pozwalam sobie
zamieścić , gdyż wydaje mi się dość oryginalny, dostałem go od przyjaciół z
Niemiec.
Sałatę (w zasadzie dowolną układamy w miseczkach/na talerzykach, na każdą
porcję kładziemy trochę połówek winogron, wszystko obsypujemy
rozgniecinym/pokrojonym na drobne kawałki serem Rokpol i na patelni
podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy rozgniecione orzechy włoskie, aż się
nie przyrumienią i nie "puszczą" soków (oleju), polewamy orzechami sałatkę i
podajemy od razu. Naprawdę polecam!
Pozdrawiam,
Jacek
|