Data: 2016-03-09 21:17:47
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 09.03.2016 o 19:25, Pszemol pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .03.2016 o 08:37 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>>
>>> Pszemol wrote:
>> (...)
>>>> Nie jestem pewny czy klient naprawdę chce soi w swoich
>>>> szynkach czy pasztetach... Być może głosuje na soję pośrednio,
>> (...)
>>>> Czy oprócz ceny niższej przy zastąpieniu nim mięsa, ten
>>>> białkowy hydrolizat sojowy ma jakieś zalety (z punktu widzenia
>>>> producenta żywności albo z punktu widzenia konsumenta)?
>>> Gdyby nie mial zalet, nie byłby stosowany. Producenci muszą zarobić.
>>> Konkurencja nie śpi, klient ma wymagania, i w dodatku nie świnia;-)
>> Ja mam tylko nadzieję, że poza Pszemolem wszyscy doskonale odróżniają
>> białka sojowe (izolaty, koncentraty) od hydrolizatów białka, które to
>> inkryminowany błędnie utożsamia.
>> A które to pełnią zupełnie różne funkcje.
>>
> Rożnice między izolatem i hydrolizatem są wyjątkowo krytyczne w tej
> dyskusji.
> Dziękujemy Ci, Wielki XL-kowy wręcz Profesorze, za zabranie głosu w tej
> jakże ważnej sprawie...
Przynajmniej mamy parytet.
Ewa
|