From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: O karpiu i osciach
Date: Wed, 27 Nov 2002 13:06:59 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <u...@4...com>
References: <as0b5b$8mi$1@news.tpi.pl> <as0bt1$rnm$1@news.onet.pl>
<as2ff0$o29$1@news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 39
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!plonk.apk.net!news.a
pk.net!gail.ripco.com!l-out.nntp.be!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:136336
Ukryj nagłówki
On Wed, 27 Nov 2002 14:08:35 +0100, "Agata Solon"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>
>Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
>grup dyskusyjnych napisał:as0bt1$rnm$...@n...onet.pl...
>>
>
>> A dlaczego musisz oddzielić surowego karpia?
>> Z gotowanego wyłażą same. U mnie w domku je się bezpiecznie galaretę, bo
>nie
>> ma w niej ości - wszystkie wyjmuję. Trzeba tylko wiedzieć, gdzie są.
>> --
>> Joanna
>
>Musi byc z surowego, bo z gotowanego wychodzi calkiem inny smak potrawy. W
>przepisie jest zmielone surowe mieso z karpia i juz. Roznica jest mniej
>wiecej taka jak miedzy kotletem mielonym a krokietem z gotowanego miesa,
>czyli dosc zasadnicza. Za to efekt taki ze warto sie pomeczyc. Z ugotowanego
>juz probowalam i to nie jest to, rozlatuje sie i smakuje inaczej. Mysle, ze
>poswiece jednego karpia i jakos powykrawam kawalki bezosciowe a z reszty
>zrobi sie galarete. Z reszta mus zalewa sie artystycznie galaretka z
>karpiego wywaru.
>
>Agata Solon, naturalna
>
poniewaz na oko wiadomo, gdzie ta rypka osci ma, t om ozesz
poobcinac mieso dokola (troche jak meczarnie a mango...), wyjdzie
duzo rypki ale co tam
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|