Data: 2012-01-26 10:53:53
Temat: Re: O zachowaniu się przy stole
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 25.01.2012 21:46, schrieb Aicha:
> W dniu 2012-01-25 21:23, medea pisze:
>
>>> To ja mam szybkie pytanie za 10 punktów: co będzie lepsze do takiej
>>> fasoli z mięsem (żeberka+przyprawa lubczyk z rozmarynem): soczewica
>>> czy cieciorka? Trochę za bardzo esencjonalne mi wyszło danko i muszę
>>> je "rozcieńczyć" czymś neutralnym :)
>>
>> Nie bardzo rozumiem... rozcieńczyć? Cieciorką lub soczewicą? I to w
>> dodatku do fasoli? Hm...
>
> Zneutralizować, ale to byłoby masło maślane. Miałam jeszcze do wyboru
> czerwoną fasolę, groszek i kukurydzę. Puszki rządzą ;) Jutro będą
> fasolki wszelakie po bretońsku.
>
>> Cieciorka jest fajna, bo jest krucha i chrupiąca, mogłaby dobrze pasować
>> do żeberek w jakimś sosie, ale nie wiem, czy w ogóle idę w dobrym
>> kierunku.
>
> Dodałam cieciorki. Wyszło pyszne. A dzieć niech żałuje, że go nie ma :)
Nie cieciorki, ale ciecierzycy. Cieciorka jest szalenie niezdrowa.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|