Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed00.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.de!t-online.de!news.t-online.com!not
-for-mail
From: "Ireneusz P. Zablocki" <i...@t...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [OT] Nigella
Date: Thu, 10 Nov 2005 07:39:47 +0100
Organization: T-Online
Lines: 29
Message-ID: <dkuqio$57p$02$1@news.t-online.com>
References: <dksa0d$6eq$1@news.lublin.pl> <dkssds$6m3$1@inews.gazeta.pl>
<dkst56$pnj$1@sunflower.man.poznan.pl>
<dksvlm$5j2$01$1@news.t-online.com> <dkt99c$s62$3@opal.icpnet.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.t-online.com 1131605400 02 5369 rJDqJ7ulBC3We-Q 051110 06:50:00
X-Complaints-To: u...@t...de
X-ID: rqMEovZOwefRmDvrZvrUIerkkHmhn+rEjC6Gm9QihG4z8eLkY8pTQb
User-Agent: Mozilla Thunderbird 0.9 (Windows/20041103)
X-Accept-Language: de-DE, de, en-us, en
In-Reply-To: <dkt99c$s62$3@opal.icpnet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252500
Ukryj nagłówki
Theli schrieb:
>
> Jesli przy tym ciekawie opowiadaja, to nie ma sprawy. W takich
> wychuchanych kucharzach nie lubie tego, ze sa zazwyczaj smiertelnie
> powazni i podchodza do gotowania jakby rzeczywiscie miksture w aptece
> przyrzadzali.
>
> th
Tak juz zupelnie bez jaj, (chyba wolno sie tak kulinarnie wyrazic?), to
juz niemalze kazdy program niemieckiej telewizji, w tym pewnie wszystkie
regionalne maja swoje kulinarne godziny i kreuja swoje gwiazdy. Kazdy
cos dla siebie znajdzie: zakolczykowani i zatatuazowani do 30-tki,
wiecznie mlodzi do 40 -tki, mlodzi ludzie po 40-tce i nawet milosnicy
Volksmusik i ziewnych(od ziewania) szlagierow. Ze mnie kucharz do bani,
tak jak i ogrodnik, wiec ja tam malo krytykuje - jestem tylko tak
calkiem bezinteresownie zlosliwy. Wczoraj taki coolowaty kucharz
wyciskal cytryne jedna reka na druga nad potrawa, zeby pestki nie
powpadaly. Tak spontanicznie, zeby szybciej szlo i nie wygladalo po
niemiecku. To ja juz wole byc byc Niemcem w kuchni i moja salaty nieco
higieniczniej przyrzadzac. Ale jesli sie nie ma doswiadczenia, to warto
taki program obejrzec i podpatrywac. Wielu z tych kucharzy, "studiowalo"
za granica u najlepszych mistrzow patelni. Moze zima jak skoncza sie
roboty polowe i wojna podjazdowa z psem sasiadow, czytaj pies w koncu
zdechnie albo od mojej procy zginie, to obejrze i opisze co ciekawsze
programy. Chyba, ze Waldek Berlinski mnie uprzedzi, bo pewnie nie ma
ogrodu i durnowatych sasiadow, tak jak ja.
Irek Wschodniwestfalski
|