Data: 2005-11-18 13:05:44
Temat: Re: [OT] Nigella
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 18 Nov 2005 13:29:06 +0100, m <...@...ch> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>>
>> pierz bez konceptu na kolacje dzis - znaczy mieszanka pureee
>> kartoflanego, cebula i taka mielonka wolowa (jedyna wolowina,
>> ktorej uzywam - sie u nas nazywa corned beef, argentynskie mieso,
>> moze jeszcze jako tako zdrowe......moja paranoja zatoczyla juz
>> dawno dosc szerokie kregi :P ), zapiekane, posypane serem...ale
>> CO do tego, to za licho nie wiem...no i sie zasadzam na ciasto
>> wloskie - polentowo- gruszkowe. Jadlam takie w ub. weekend i jak
>> cien teraz za mna chodzi
>>
>
>
>a przepis moze jakis na to ciasto?
>magda
>z 5 kg workiem polenty dla alergika
wrzucilam do gugla pear and polenta cake i chyba najlepszy
przepis wyskoczyl tu:
http://www.amigadude.pwp.blueyonder.co.uk/emmatheche
f/rcp000048.html
ciasta z olejem (badz jogurtem) sa jakos zawsze wilgotniejsze (a
to, co jadlam bylo) i chyba ten przepis wykorzystam (caster sugar
to taki dosc drobny cukier, a golden, bo jest niedoczyszczony ze
tak powiem, ale moze byc kazdy inny mialki, nie puder.
s.r. flour to maka z dodanym proszkiem do pieczenia - nie mam
pod reka tabeli z tymi roznymi rzeczami - ale wychodzi ok pol
lyzeczki (polskiego) proszku na 100g maki
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|