Data: 2005-11-18 16:09:45
Temat: Re: [OT] Nigella
Od: m <...@...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> wrzucilam do gugla pear and polenta cake i chyba najlepszy
> przepis wyskoczyl tu:
>
> http://www.amigadude.pwp.blueyonder.co.uk/emmatheche
f/rcp000048.html
>
> ciasta z olejem (badz jogurtem) sa jakos zawsze wilgotniejsze (a
> to, co jadlam bylo) i chyba ten przepis wykorzystam (caster sugar
> to taki dosc drobny cukier, a golden, bo jest niedoczyszczony ze
> tak powiem, ale moze byc kazdy inny mialki, nie puder.
> s.r. flour to maka z dodanym proszkiem do pieczenia - nie mam
> pod reka tabeli z tymi roznymi rzeczami - ale wychodzi ok pol
> lyzeczki (polskiego) proszku na 100g maki
>
dzieki ci, dobra kobieto!
--
m.
|