Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [OT] ratunku - dl i zaczyn drozdzowy
Date: Sat, 20 Apr 2002 22:28:25 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <a9sc2t$a7r$1@news.tpi.pl>
References: <a9s80q$8te$1@news.tpi.pl> <a9s8jq$d1r$1@news.tpi.pl>
<a9s8rj$etl$1@news.tpi.pl> <a9s99u$i3h$1@news.tpi.pl>
<a9s9n5$kq9$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1019327389 10491 217.97.24.161 (20 Apr 2002 18:29:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 20 Apr 2002 18:29:49 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: [OT] ratunku - dl i zaczyn drozdzowy
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:104938
Ukryj nagłówki
Użytkownik Margolka Sularczyk
<m...@s...mowimy.won.panda.bg.univ.gda.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a9s9n5$kq9$...@n...tpi.pl...
>
>
> tos mnie siostro pocieszyla. Troche nie wiem, jak sie piecze bulki jedna
> reka podtrzmujac wiszace u piersi niemowle, ale naucze sie, co mi tam.
>
>
Ty chyba z gdańska jesteś, bo masz adres UG?
Mam ten przepis na bulle adioli i tam jak byk jest, że mleko ma być ciepłe
do rozczynu.
aha, studiuję dalej: 300 ml mleka, 20 dag cukru, tak miałaś? Pewnie tak.
Kilo mąki? o rany, ale tego będzie dużo! Hm, no nie wiem, ja mam własne
przepisy, nieco się różnią, ale niech tam!
Dalej wsyp sobie mąkę do michy ze szczyptą soli, weźmij drewnianą łychę,
chlupnij wyrośniety rozczyn w mąkę i pomerdaj tą łychą. Jak łyżką trudno, to
zarób łapkami (dzieciaka do miski nie upuść, hihi), wtedy wlej masełko
przestudzone trochę, żeby gorące nie było i zagniataj łapkami dość długo,
pewnie będzie z 10 minut.
Pod ścierę czystą i niech rośnie z godzinkę.
Dalej pewnie wiesz
ja bym nadziała cynamonem z masłem i cukrem, tylko bym pewnie kilka
namokniętych rodzynek wsadziłą bno lubię i
i to nadzienie z podziabanych orzechów włoskich cukru i masła jest pycha
Wkn
|